Akabe Rafiki zoekt leiding!

Scouts Akabe Rafiki zoekt nieuwe leiders: “Geen ervaring nodig, wel groot hart voor kinderen”

Sint-Job - 

De inclusieve scoutsgroep Akabe Rafiki is dringend op zoek naar nieuwe leiding. De groep die nu al 55 leden telt, kan nog met 23 leden aangroeien, maar daarvoor zijn extra leiders en leidsters nodig.

Donderdag 12 augustus 2021 om 11:26
 

Drie jaar geleden werd aan de lokalen in de Kerklei een nieuwe jeugdbeweging gestart voor kinderen met en zonder beperking: Akabe (Anders kan 

Best). Dat blijkt een succes, want het aantal leden is sinds de start alleen maar gegroeid. Dat geldt echter ook voor de wachtlijst.

“Om onze wachtlijst van 23 kinderen te kunnen wegwerken hebben we op z’n minst acht nieuwe leiders of leidsters nodig”, berekent groepsleider Jens Van Tendeloo. “We rekenen op zo’n drie tot vier leden per leiding. Onze leden hebben immers extra begeleiding nodig. Momenteel is het zelfs zo dat we leden die één op één begeleiding nodig hebben omwille van hun handicap, niet kunnen opnemen.”

Beperkt aanbod

Dat Akabe Rafiki zo succesvol is, dankt de groepsleider aan drie zaken. “Enerzijds is in de regio het aanbod jeugdbewegingen voor jongeren met een beperking klein. Enkel in Zoersel bestaat er nog een Akabe scoutsgroep. Anderzijds hebben we in Sint-Job heel veel leden uit de campussen Kristus Koning en Sint-Rafaël van OC Clara Fey.”

De jongeren die nu op de wachtlijst staan, komen echter niet van daar. “We krijgen de vraag niet alleen van gezinnen uit Brecht en Sint-Lenaarts, maar ook van Schoten, Loenhout, Westmalle en zelfs Berendrecht.”

Constante zoektocht

“Eigenlijk zijn we constant op zoek naar nieuwe leiders en leidsters. In een gewone jeugdbeweging stromen leden door naar de leiding, maar dat kan bij ons niet”, haalt Van Tendeloo als belangrijke derde reden aan. “Heel wat leden hebben autismespectrumstoornissen of een fysieke beperking.”

De huidige leidersploeg telt vijftien personen die tegen de start van het nieuwe scoutsjaar op 25 september graag nog groter wordt. “Je komt in een heel toffe ploeg terecht. Kandidaten hoeven geen ervaring te hebben in andere jeugdbewegingen. Wie een groot hart heeft voor kinderen en creatief is ingesteld om spelletjes op maat van deze kinderen uit te denken, is welkom. Onze ploeg staat ook altijd klaar om nieuwe leiders of leidsters te ondersteunen.”

Op 4 september is het overigens de Dag van Akabe Rafiki met pannenkoekenslag, wandel- en fietstocht en cocktailavond.


LINK naar artikel: https://www.gva.be/cnt/dmf20210812_93602175